Stațiile de adăpost pentru călători din municipiul Botoșani vor fi modernizate, cu fonduri alocate din bugetul local, au anunțat vineri reprezentanții Primăriei.

Autoritatea locală a încheiat un contract cu SC Miracons Proiect SRL, în valoare de 247.910 lei fără TVA,  care vizează achiziția și montajul dotărilor necesare pentru refugiile de călători. Perioada de implementare a proiectului este de două luni.

În total, vor fi modernizate opt stații de adăpost, care vor fi dotate cu laterale și acoperiș din sticlă securizată, panouri publicitare și bănci, asigurându-se astfel condiții optime pentru călători. Amplasarea noilor stații va fi decisă în urma unor vizite în teren, prioritară fiind înlocuirea celor vechi și degradate.

„Dezvoltarea și eficientizarea serviciului de transport public local trebuie să devină una din principalele direcții strategice la nivel municipal. Din acest motiv, se impune și o modernizare a stațiilor – adăpost de călători pentru transportul urban. Prin achiziția și montarea de stații adăpost călători noi, moderne, dotate cu mobilier urban, se vor asigura condițiile civilizate de transport public”, au transmis reprezentanții Primăriei.