Două case de tip familial pentru copiii instituţionalizaţi au fost construite în comuna Truşeşti în baza unui proiect implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), a anunţat, joi, preşedintele CJ, Doina Federovici.

Potrivit sursei citate, cele două imobile nou-construite vor înlocui unul dintre cele mai vechi centre de plasament din subordinea DGASPC, Centrul de Plasament ‘Sfântul Nicolae’ Truşeşti.

„Este un proiect care le va permite copiilor să se dezvolte într-o structură de asistenţă socială cât mai apropiată de modelul familial. Vrem să oferim copiilor pe care îi avem în asistenţă cele mai bune condiţii şi facem toate eforturile ca ei să nu simtă lipsa familiei. Cele două case, care au câte cinci dormitoare, bucătărie, cinci băi şi living, pot găzdui 24 de copii”, a declarat Doina Federovici.

Valoarea proiectului este de peste 5,5 milioane lei, 2,5 milioane fiind asigurate din fonduri europene prin Programul Regio, un milion de la bugetul de stat, iar restul de două milioane de lei de CJ Botoşani.

În cadrul acestui proiect, pe lângă cele două case de tip familial, va mai fi construit, până la finele anului, un centru de zi, la care vor avea acces şi copii din comunitatea locală.

DCIM100MEDIADJI_0905.JPG

DCIM100MEDIADJI_0910.JPG

DCIM100MEDIADJI_0911.JPG