O școală gimnazială din judeţul Botoşani a fost renovată şi dotată cu laptopuri şi echipamente IT prin proiectul „Brighter Futures”. Este una dintre cele cinci unități de învățământ din țară beneficiare ale programului finanțat de Technology_VOIS România şi Fundaţia Vodafone România, cu un buget de 424.000 de lei, implementat cu sprijinul Asociaţiei BookLand.

Renovarea şcolilor o fost posibilă prin implicarea a 220 de voluntari din rândul angajaţilor Technology_VOIS România. De asemenea, pe parcursul acestui an şcolar, voluntarii vor susţine sesiuni de educaţie non-formală pentru elevi şi profesori constând în: orientare şcolară şi în carieră, managementul timpului, inteligenţă emoţională şi cultură generală, sesiuni despre utilizarea eficientă a echipamentelor donate prin program, dar şi pentru dezvoltarea abilităţilor digitale.

La şcoala din comuna Suliţa s-a construit o platformă exterioară pentru activităţile recreative ale elevilor, a fost recondiţionat mobilierul interior şi exterior, au fost amenajate spaţiile verzi, iar o anexă a şcolii a fost renovată, amenajată şi dotată ca laborator de informatică. Voluntarii au mai introdus în arhiva electronică a bibliotecii şcolii titlurile existente.

Tot în cadrul proiectului „Brighter Futures”, bibliotecile şcolilor vor fi dotate cu cărţi, culegeri şi jocuri adecvate vârstei şcolare.