Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a promis soluții pentru continuarea lucrărilor la Acumularea de la Vârfu Câmpului, județul Botoșani.

El a declarat că acesta reprezintă o prioritate și că ministerul pe care îl conduce va căuta soluții pentru finalizarea obiectivului început în 1987.

„Barajul de la Vârful Câmpului reprezintă o prioritate pentru Ministerul Mediului, nu doar în ceea ce înseamnă deblocarea procedurilor care țin de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate sau de Administrația Bazinală Siret, dar mai ales în legătură cu identificarea unor soluții concrete pentru finanțarea restului de executat a acestor lucrări. Importantă este decizia pe care am luat-o alături de colegii mei astăzi, aici la Botoșani, respectiv aceea de a institui un grup de lucru care va avea exact această sarcină, nu doar să evalueze stadiul, dar să propună foarte rapid niște soluții pentru ca locuitorii județului Botoșani să poată beneficia de această investiție foarte importantă”, a afirmat Mircea Fechet, citat de Rador.

Barajul de la Vârfu Câmpului este una dintre cele mai importante lucrări hidrologice din judeţele Botoşani şi Suceava şi a fost declarat obiectiv de utilitate publică şi de interes naţional. El a fost conceput ca un scut împotriva inundaţiilor, iar acumularea de pe Siret se dorea a fi o resursă de apă pentru municipiile Botoşani și Dorohoi, precum şi pentru judeţul Suceava.

Cu o suprafaţă de aproape 600 de hectare şi o lungime de zece kilometri, barajul este realizat în proporție de 80%.