Mai multe centre sociale din județul Botoșani vor fi reabilitate și dotate la standarde europene, după ce Ministerul Muncii a aprobat toate cele 8 proiecte depuse pentru finanțare de DGASPC.

Valoarea investițiilor se ridică la aproximativ 750.000 de lei, iar partea de cofinanțare pe care o asigură Consiliul Județean este de 10%. Din fondurile atrase se vor achiziționa bunuri specifice activității centrelor rezidențiale, care vor îmbunătăți substanțial calitatea serviciilor sociale oferite.

Proiectele vizează Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „Lucie Lecomte” din Botoșani, Locuința maxim protejată pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Foca” din Botoșani, Centrul de îngrijire și asistență „Sfântul Ioan” din Bucecea, precum și cinci case din cadrul Complexului de tip familial „Sfântul Mina” din Botoșani.

Dotările vizează în special biciclete ergonomice pentru recuperarea aparatului locomotor, aparate de terapie, biostimulare și tratare afecțiuni locomotorii, paturi de consultații, mașini de gătit, mașini de spălat, frigidere, precum și elemente de mobilier pentru cele opt centre sociale.

În ultimii ani, din fondurile proprii ale Consiliului Județean, guvernamentale, europene sau ale diferitelor fundații neguvernamentale aflate în parteneriat cu DGASPC Botoșani, s-au realizat investiții în domeniul social de peste 15 milioane de lei.