Aproape 100 de elevi din municipiul Botoșani, care provin din medii defavorizate, primesc rechizite și mese calde la școală, printr-un proiect european derulat de Primărie.

Potrivit unui comunicat al autorității locale, 61 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 2, 16 de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” și 20 de la Școala Gimnazială nr. 8 „Elena Rareș” au primit caiete, truse de geometrie, jocuri și cărți de povești, pixuri, creioane, culori, radiere, blocuri de desen și alte materiale didactice. Aceștia fac parte și din programul „Școală după Școală” și au parte de o masă caldă completă.

Sprijinul a fost acordat în cadrul proiectului „ZUM BT PLUS – Un plus de incluziune pentru comunitățile marginalizate din Municipiul Botoșani”, în valoare de 3 milioane de lei, al cărui obiectiv general este reprezentat de creșterea coeziunii sociale în comunitatea marginalizată.

„Prin aceste forme de sprijin ne dorim să prevenim abandonul școlar, să motivăm creșterea performanțelor școlare, accelerarea învățării prin activități educative, recreative și de timp liber, dezvoltarea personală și integrarea socială, precum și menținerea elevilor într-un spațiu securizat ca alternativă la petrecerea timpului liber în medii cu potențial de dezvoltare a unui comportament deviant”, a precizat primarul Cosmin Andrei, potrivit comunicatului.

La finalul programului, elevii incluși în proiect vor primi subvenții în bani, mai arată sursa citată.

Proiectul se adresează mai multor categorii de vârstă, în activitățile de sprijin fiind incluși și adulți. Vor fi asigurate servicii medico-sociale pentru 420 persoane, 840 de oameni vor avea la dispoziție un magazin social și 700 de persoane vor fi mobilizate în diferite acțiuni de voluntariat.

Parteneri în proiect sunt Direcția de Asistență Socială (DAS), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ).