Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a postat pe pagina de Facebook un mesaj de promovare a județului Botoșani. Reprezentanții instituției au vorbit despre istoria bogată, valorile culturale și personalitățile remarcabile care merită explorate de vizitatori.

Știați că Botoșaniul a fost menționat prima dată într-un act oficial în anul 1439 în Letopisețul Țării Moldovei de către cronicarul Grigore Ureche? (…) Cui nu-i este dor de copilărie? „Luceafărul” poeziei românești poetul Mihai Eminescu, născut în Botoșani, a scris versurile operei lirice „O, rămâi” având probabil nostalgia amintirilor inocente ale celei mai frumoase vârste și a farmecului naturii înconjurătoare, văzută cu ochi de copil. Casa memorială „Mihai Eminescu” se poate vizita la Ipotești, unde veți putea păși în trecutul „cutreierat” de acesta. Botoșaniul a fost locul nașterii și copilăriei savantului Nicolae Iorga, iar în casa memorială care îi poartă numele, vă veți putea transpune în vremurile timpurii ale copilăriei sale”, au scris reprezentanții MEAT pe Facebook.

Obiectivele turistice menționate de MEAT sunt Lacul Stânca-Costești, rezervația forestieră „Pădurea Tudora”, rezervația forestieră „Făgetul Secular” din Stuhoasa, Mănăstirea din Coșula, Biserica de Lemn din Brăești, Biserica „Sfântul Gheorghe” din Botoșani, Mănăstirea „Popăuți”, precum și Centrul Istoric al municipiului reședință.