Protestele din direcțiile de sănătate, asistență socială și casele de pensii continuă în Botoșani. Angajații sunt din nou în stradă, în fața instituțiilor în care lucrează, și cer salarii mai mari.

Guvernul a decis însă în ședința de joi că salariile din primării, ministere, autorități publice și companii de stat nu pot fi mărite decât prin act normativ aprobat la nivel central.

Este a treia zi de când angajații din sistemul de sănătate publică, cei care sunt funcționari publici, protestează nemulțumiți de salarii. Oamenii spun că au un salariu mediu de 3.000 – 4.000 de lei pe lună.

Sunt proteste și în județele Gorj, Satu Mare, Sibiu, Vaslui, Galați. Angajații DSP-urilor spun că nu renunță la proteste până nu primesc bani mai mulți și amenință că vor bloca activitatea.

Au luat decizia să iasă în stradă după ce angajați ai caselor de asigurări de sănătate au procedat la fel și revendicările lor au fost rezolvate.

DSP-urile duc lipsă de specialiști care să facă controale în spitale tocmai pentru că locurile rămân vacante din cauza salariilor mici.

Sunt proteste și la agențiile județene pentru plăți sociale.