Primarul Cosmin Andrei și ministrul Muncii și Solidarității Sociale au semnat, luni, contractul prin care se finanțează construirea unui centru de zi pentru vârstinci în municipiul Botoșani. Beneficiari vor proveni și din două localități limitrofe orașului, respectiv Curtești și Răchiți, partenere în proiect.

Fondurile, în valoare de 6,1 milioane de lei, au fost atrase prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și asigură inclusiv dotarea centrului cu echipamentele necesare.

„Construirea acestui centru va aduce multiple beneficii comunității. Va permite seniorilor să se bucure de servicii specializate și personalizate, să își mențină independența și să își îmbunătățească calitatea vieții. Va fi dedicat celor care nu au nevoie de îngrijire medicală constantă, ci de sprijin în îndeplinirea activităților zilnice și sociale”, a transmis Cosmin Andrei.

Centrul de zi pentru persoane vârstnice va fi construit pe Bulevardul Mihai Eminescu și va face parte din Ansamblul Urban Șoseaua Iașului. Va deservi aproximativ 50 de beneficiari pentru asistență sau recuperare și 25 seniori pentru serviciile de îngrijire la domiciliu.

Unitatea socială va oferi servicii medicale, consiliere psiho-socială, servicii de îngrijire personală, spații multifuncționale de recuperare fizică și psihică, o cameră senzorială, zone de sport și agrement.

Lucrările de construire vor fi scoase la licitație în perioada următoare, precizează reprezentanții Primăriei.