Ziua Naţională a României a fost marcată în avans de preșcolarii Grădiniței cu program prelungit nr. 15 din Botoșani. Îmbrăcați în straie populare, micuții au sărbătorit tricolorul într-o activitate plină de culoare și veselie.

„Este o zi deosebită pentru toţi românii, mai ales pentru că are o semnificaţie istorică deosebită. Unirea realizată în 1918 este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului nostru. Insuflarea dragostei pentru strămoşii noştri, pentru trecutul istoric al poporului nostru, pentru realizările istorice şi culturale, precum şi pentru personalităţile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale şi până azi”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.

Lecțiile de istorie și patriotism s-au desfășurat sub îndrumarea profesorilor Dora Alecu, Dorina Condurache, Angela Costân, Izabela Petrariu, Ana Alexa, Camelia Hrituc, Sorina Lupan, Mihaela Pintilie. Activitatea de celebrare și-a propus ca, la final, toți copiii să înțeleagă semnificația zilei de 1 decembrie și să ureze din suflet „La mulți ani, România!”.

„Încă de la grădiniţă copiii trebuie să afle despre istoria şi strămoşii noştri tot la fel cum este obligatoriu ca să-şi cunoască familia: părinţii, fraţii, bunicii, rudele mai apropiate sau mai îndepărtate”, au mai precizat cadrele didactice.