Tribunalul din Suceava a dispus arestarea pentru 30 de zile a primarului comunei Drăguşeni, din judeţul Botoşani, acuzat de trafic de influenţă.

Magistraţii au admis propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial din Suceava privind arestarea preventivă a lui Eugen Nechita, emiţând un mandat de arestare valabil până pe 19 ianuarie 2024.

Respinge, ca neîntemeiată, excepţia nulităţii referatului Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava privind propunerea de arestare preventivă a inculpatului Nechita Eugen, excepţie invocată de inculpat prin apărător. În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava privind arestarea preventivă a inculpatului NECHITA Eugen. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e) Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 21.12.2023 până în data de 19.01.2024, inclusiv, a inculpatului Nechita Eugen, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Nechita Eugen. Respinge cererea de luare a unei măsuri preventive mai uşoare formulată de inculpat, prin apărător, ca neîntemeiată”, se arată în soluţia instanţei.

Primarul comunei Drăguşeni din judeţul Botoşani a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA. El este bănuit că, în cursul anului 2020, ar fi pretins şi primit de la două persoane suma de 2.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a persoanelor respective pe un post de asistent medical.

Promisiunea făcută de inculpat nu ar mai fi fost adusă la îndeplinire, postul respectiv fiind ocupat, printr-un transfer, de către o altă persoană”, au precizat oficialii DNA.

Sentinţa Tribunalului din Suceava poate fi contestată în termen de 48 de ore la pronunţare.