Peste 2.600 de botoșăneni au primit indemnizație de șomaj în anul 2023, cu sprijinul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM).

Potrivit unui comunicat al instituției, anul trecut, au fost acordate angajatorilor subvenții din bugetul asigurărilor de șomaj și din Fondul Social European pentru un număr de 2.631 persoane. În acest an, sprijinul va continua pentru cel puțin 1.700 de persoane.

Măsurile active de stimulare a ocupării pentru angajatori în anul 2023, au constituit un real sprijin pentru piața forței de muncă la nivelul județului Botoșani”, precizează AJOFM Botoșani.

Conform sursei citate, angajatorii vor beneficia curând de oportunități noi de accesare a serviciilor de mediere și a măsurilor de stimulare a ocupării forței, prin intermediul Platformei PULS.

Serviciile digitalizate sunt de la depunerea, solicitarea și eliberarea electronică de documente, în vederea obținerii subvențiilor, primelor și altor stimulente financiare, până la declararea și ocuparea locurilor de muncă vacante, medierea muncii sau identificarea automatizată a potențialilor candidați.