Activitățile de pregătire dedicate personalului Ministerului Afacerilor Interne continuă și în acest an. Încă 16 polițiști din Botoșani au învățat, în ultimele zile, tehnici de prim ajutor de bază de la coordonatorul SMURD și paramedici.

Activitățile au constat, atât în pregătire teoretică, cât și practică, fiind prezentate suportul vital de bază la adult, copil și sugar, poziția laterală de siguranță, dezobstrucția căilor aeriene la adult, copil și sugar, imobilizarea / extragerea de urgență, oprirea unei hemoragii, manevrele de resuscitare și situațiile speciale frecvent întâlnite.

„Acordarea primului ajutor este foarte importantă și poate face diferența dintre viață și moarte. De aceea, primele echipaje care ajung la locul unui eveniment pot ajuta victimele, dacă au cunoștințele necesare. Principalul obiectiv al acțiunilor este acela de a dobândi deprinderile necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor, fără echipamente speciale”, a precizat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

De la demararea proiectului până în prezent au fost instruiți peste 300 de polițiști și jandarmi.