Muzeul Judeţean din Botoşani găzduieşte, în perioada 30 ianuarie – 7 februarie, în spaţiul Galeriilor de Artă „Ştefan Luchian”, expoziţia-concurs de arte plastice „Omagiu Ştefan Luchian”, ajunsă la ediţia a XVII-a, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de instituția de cultură.

Potrivit sursei citate, evenimentul, de nivel naţional, se înscrie în lista activităţilor din cadrul Zilelor Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, care sărbătoreşte 67 de ani de existenţă a învăţământului vocaţional de artă din Botoşani.

La ediţia concursului din acest an au participat elevi din 21 de şcoli gimnaziale şi licee teoretice, iar la secţiunea licee cu profil vocaţional s-au înscris 23 de licee. Pe simezele galeriilor sunt expuse lucrări de grafică, pictură şi modelaj, de design vestimentar şi studii de arhitectură, tematica fiind liber aleasă.

Prin subiectele abordate şi prin modalităţile de execuţie artistică, tinerii artişti fac dovada talentului deosebit, cultivat cu profesionalism şi pasiune de profesorii coordonatori”, se arată în comunicatul Muzeului Judeţean.

Vernisajul va avea loc joi, 1 februarie, de la ora 16:00. Intrare este gratuită pe întreaga perioadă a expoziţiei.