Consiliul Județean (CJ) a alocat un buget fără precedent pentru Spitalul Județean „Mavromati”, care va primi 5 milioane de euro pentru modernizare și extinderea capacității. Decizia a fost adoptată în unanimitate de forul CJ, care și-a propus să aducă o îmbunătățire în calitatea actului medical și confortul pacienților.

Bugetul total pentru dezvoltarea SJU „Mavromati” include proiecte importante. Printre acestea, se numără cofinanțarea proiectelor PNRR pentru reabilitarea energetică a Maternității și a blocului alimentar, modernizarea Ambulatoriului de specialitate, extinderea și modernizarea Secției de Oncologie, finalizarea proiectului Laboratorului de microbiologie, precum și reabilitarea Sanatoriului Podriga și a clădirii Protecției Civile unde funcționează SMURD.

De asemenea, prin hotărârile CJ, vor fi finanțate din bugetul propriu modernizarea drumului DJ293, continuarea lucrărilor de modernizare a drumurilor județene prin Programul „Anghel Saligny”, precum și proiecte pentru drumul de mare viteză care va conecta municipiile Botoșani și Suceava.

Totodată, se va cofinanța proiectul de reabilitare și restaurare a Muzeului Județean de Istorie și a Muzeului de Științe ale Naturii din Dorohoi, plus proiectul de modernizare a Școlii Speciale „Sfântul Stelian”.