Consiliul Județean a aprobat un nou proiect pentru dezvoltarea infrastructurii medicale a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”.

Este vorba de documentația tehnico-economică pentru reabilitarea și modernizarea „Corpului F”, cel în care a funcționat UPU pe perioada procesului de modernizare a Unității de Primiri Urgențe. Valoarea totală a noului proiect, inclusiv 19% TVA și 25% rezerva de implementare, se ridică la 5,5 milioane lei.

Pentru finanțarea lucrărilor, Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”, în parteneriat cu Instituția Publică Medico-Sanitară „Buiucani” – Asociația Medicală Teritorială Chișinău, a depus un proiect de finanțare în cadrul Programului Interreg NEXT România – Republica Moldova 2021-2027.

Valoarea totală a proiectului este de 1,6 milioane euro, din care valoarea grantului este de 1,5 milioane de euro, iar valoarea contribuției pe care va trebui să o asigure cei doi parteneri este de 100 de mii de euro.

„Dezvoltarea infrastructurii sanitare este prioritatea Consiliului Județean Botoșani și a echipei de management de la Spitalul «Mavromati». Continuăm să valorificăm orice oportunitate de finanțare pentru proiectele pe care le gândim împreună pentru sistemul sanitar botoșănean”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Proiectul de reabilitare și modernizare a „Corpului F” al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” completează portofoliul de investiții pe care Consiliul Județean le implementează pentru dezvoltarea sistemului sanitar botoșănean.

În ultimii trei ani, Consiliul Județean a investit în Spitalul Județean și are în implementare proiecte, finanțate din fonduri europene, PNRR, guvernamentale sau bugetul propriu, care totalizează aproximativ 45 de milioane de euro. La acestea se adaugă 5 milioane de euro pe care Consiliul Județean le-a alocat Spitalului în acest an din bugetul propriu.

„Responsabilitatea noastră, a administrației județene, ține de dezvoltare și de investiții. Vrem ca botoșănenii săbeneficieze de cele mai bune servicii medicale”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.