Un tânăr de 24 de ani, din municipiul Dorohoi, a fost reținut pentru 24 de ore, marți, după ce în locuința acestuia au fost descoperite arme, droguri de mare risc și permise de conducere falsificate, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, tânărul era bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în perioada 5-7 februarie a.c., a adresat în mod repetat amenințări persoanei vătămate, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Dorohoi, atât prin intermediul unei rețele de socializare, cât și în mod direct, în timp ce se aflau în spații publice, în scopul de a obține, în mod injust, foloase patrimoniale, respectiv bani”, precizează anchetatorii.

În urma unei percheziții desfășurate la adresa tânărului, au fost descoperite și ridicate o armă de tip carabină, o macetă, 14 plicuri în care se aflau substanțe sub formă de cristale, un dispozitiv de mărunțit, telefoane mobile și două permise de conducere care aveau fotografia tânărului, însă conțineau alte date de identificare.

Astfel, cercetările au fost extinse sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, fals material în înscrisuri oficiale și deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, fără drept”, arată IPJ Botoșani.

Activitățile probatorii au fost desfășurate de Poliția Municipiului Dorohoi, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate și al Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți Prut, însoțiți de câinele specializat în depistarea drogurilor.