La cea de-a 27-a Sesiune Ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), trei primari din județul Botoșani au fost onorați pentru contribuțiile lor în dezvoltarea comunităților rurale.

Primarii Valerian Vărvăruc din Corni și Maria Huțu din Vârfu Câmpului au fost distinși cu Ordinul de merit și trofeul „Dinu Săraru” pentru rolul lor în viața socială și implementarea proiectelor cu impact educațional, social-caritabil și cultural. Această distincție recunoaște eforturile lor în combaterea sărăciei și excluziunii sociale, precum și în dezvoltarea politicilor de susținere a familiei.

De asemenea, Sorin Gângă din Văculești și, din nou, Maria Huțu au primit titlul de „Primar de 3 stele” ca recunoaștere a alegerii lor pentru a treia oară în funcția de primar, evidențiindu-se prin devotamentul și performanța în serviciul comunității.

Adunarea ACoR a abordat și problemele cu care se confruntă comunele din România, inclusiv dificultățile generate de procesul de descentralizare și scăderea capacității administrative a autorităților locale, cu participarea activă a primarilor din comunele Văculești, Vorona, Vârfu Câmpului, Corni și Albești.