Angajaţii din Penitenciarul Botoșani au protestat, joi dimineață, în fața unității de detenție, nemulțumiți că nu li se aplică Legea salarizării unitare, care le-ar crește veniturile cu 25%.

Ei mai solicită actualizarea normei de hrană şi de echipare, care este plafonată la nivelul anului 2016, încadrarea tuturor posturilor vacante, prin angajarea a cel puţin 7.000 de persoane, în condițiile în care, din cauza deficitului de personal, cadrele din sistemul penitenciar sunt suprasolicitate și au concedii restante din 2022.

În județul Botoșani un agent are în supraveghere 200 de deținuți.

„Ne confruntăm cu un deficit de personal acut, am ajuns să muncim pe secție, pe o secție de deținere, un agent cu 200 de deținuți. Este foarte, foarte greu să putem duce la bun sfârșit misiunile pe care le avem de îndeplinit zi de zi. Suntem supraaglomerați, trebuie să facem ore suplimentare în continuu. O să refuzăm efectuarea orelor suplimentare până în momentul în care ne sunt îndeplinite toate drepturile salariale și materiale. Nu solicităm nimic în plus, nu solicităm majorări, nu solicităm creșteri salariale, decât aplicarea legii, să respecte legea și pentru polițiștii din România”, a declarat prim-vicepreşedintele Federaţiei Polițiștilor din Penitenciar, Răzvan Chilarașu.