Ziua Mondială a Poeziei este sărbătorită, joi, în toată țara prin diverse manifestări culturale. La Botoșani, Memorialul din Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” a organizat o serie de activități la care au participat mai mulți scriitori din România și din Republica Moldova.

Din program fac parte un maraton de poezie, un concert de muzică clasică, expoziții, precum și organizarea unor recitaluri de poezie în mijloacele de transport public și în stradă.

La ora 12:00 a avut loc un maraton de poezie în mai multe instituții din județul Botoșani: la Colegiul Național „A.T. Laurian”, Colegiul Economic „Octav Onicescu” și la Casa de Cultură „Theodor Balș” din Darabani.

Începând cu ora 16:00, în sala „Horia Bernea” a Memorialului din Ipotești, s-a desfășurat activitatea „Poezia română în mileniul III”, care a cuprins un recital de muzică clasică, susținut de Andrei Pițu; vernisarea expoziții „Poemul ilustrat”, realizată de elevi de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian”; o masă rotundă și lecturi ale scriitorilor invitați.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei, Memorialul din Ipotești și Teatrul „Mihai Eminescu, cu susținerea societății Eltrans și a Hotelului „Maria”, au adus poezia în mijloacele de transport și în stradă. Călătorii și pietonii au putut asculta versuri recitate de actorii botoșăneni.