Implicată în scandalul pariurilor sportive care influențează jocul, FC Botoșani a luat o decizie importantă, cu efect imediat. Pinson și Drole, cei doi străini protagoniști în controversa de la meciul cu Sepsi, au fost excluși din lot de Dan Alexa.

Pinson e suspectat, inclusiv de propriul club, că a luat în mod premeditat un cartonaș galben, în meciul Sepsi – FC Botoșani, deoarece o persoană ar fi pariat o mie de lei pe un „galben” luat de către el.

După golul egalizator al Botoșaniului, rezerva Drole a fugit spre teren, direct la Pinson, spunându-i acestuia ceva la ureche. Alexa a observat momentul, ba chiar ar fi auzit că Drole îl avertiza pe colegul său: „vezi că te schimbă la pauză, vezi că te schimbă la pauză!”.

Pinson a recunoscut că a luat intenționat cartonașul galben. Când a fost pus să argumenteze de ce, a susținut că el calculase că urma să stea în meciul de Cupă, după care a spus că, de fapt, nu mai știa exact evidența avertismentelor.

În conferința de presă premergătoare meciului cu U Cluj, Dan Alexa a făcut publică decizia luată de clubul moldav. „Chirurgul” a explicat pe larg raționamentul deciziei și ce se va întâmpla cu cei doi fotbaliști suspectați de acțiuni ilicite.

„Pentru toată lumea, ca imagine, este foarte urât. Sigur, există și prezumția de nevinovăție și pentru ei și mi-aș dori sa demonstreze ca nu e nimic adevarat. Au fost niste coincidențe, însă noi, ca și club, suntem obligați să anunțăm comisiile abilitate pentru așa ceva. 

Și poliția s-a autosesizat, pentru că acesta este un subiect foarte sensibil în sport. Repet, există prezumția de nevinovăție, dar astfel de discuții nu trebuie să fie într-un vestiar, într-un club sănătos, unde se vrea performanță. 

Pariurile sportive sunt un cancer, care distrug absolut tot! Până se finalizează ancheta, jucătorii vor fi suspendați. M-aș bucura pentru ei să nu fie adevarat. În acest moment, Pinson și Drole sunt cei doi jucători suspendați”, a declarat Dan Alexa, potrivit topbt.ro.

GSP îl sunase pe Valeriu Iftime încă de luni, patronul moldovenilor confirmând că a existat o ședință pe această temă și că a fost sesizată Comisia de Integritate din cadrul FRF.

„Vă pot spune că există o cercetare disciplinară privind cartonașul galben încasat de Pinson. Din moment ce chiar el ne-a spus că a luat în mod premeditat acel avertisment, atunci e normal să ne sesizăm. De ce să vrei să iei un cartonaș? Am fost avertizați că cineva a dorit să parieze 10.000 de lei la o casă de pariuri din Botoșani și că s-a acceptat o sumă mult mai mică. Eu i-am cerut președintelui nostru să sesizeze Comisia de integritate a FRF”, a spus Valeriu Iftime pentru GSP.ro.