Polițistul de 47 de ani, din județul Botoșani, care și-a pus capăt zilelor la mormântul fiicei sale de Sfântul Andrei, suferea de pe urma pierderii imense de peste două decenii. Bărbatul se ducea de fiecare dată când era liber la mormântul copilei pentru a-și plânge dorul, însă nimeni nu a crezut că putea să recurgă la un asemenea gest.

Decizia extremă părea însă inevitabilă, starea lui psihică degradându-se în tăcere. El a fost găsit împușcat în cimitirul din Vlăsinești. Un bătrân care voia să aprinsă o lumânare l-a descoperit și a sunat la 112. Omul legii a fost evaluat psihologic în urmă cu doi ani, însă nu a dat de bănuit că ar fi avut vreo problemă. Acesta era polițist de peste 25 de ani.

A suferit în tăcere și a ales moartea lângă mormântul fiicei sale

Bărbatul absolvise Școala de Poliție din Slatina în 1996. De atunci fusese încadrat doar în structuri de ordine publică. În prezent era șef la postul de poliție din Stăuceni.

O dată nu a spus: <<Uite, am avut o fată care a murit!>>. Nu l-am văzut! Ca să iasă în evidență nenorocirea care să o facă el… eu nu am crezut niciodată!”, spune Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni, potrivit ObservatorNews.ro.

Rudele agentului sunt în stare de șoc.

„Era un om serios, nu cred că îl ducea mintea să facă așa ceva. Tot timpul era supărat. Pomenea de fiecare dată”, spune unchiul polițistului.

Bărbatul s-a urcat în mașina de poliție din postul Stăuceni și a plecat spre cimitirul din Vlăsinești, o distanță de aproape 40 de kilometri. Chiar dacă agentul nu se era în timpul programului, faptul că a luat autospeciala nu a dat nimic de bănuit în rândul colegilor.

„Din păcate Cristian, suspinele tale nu au fost auzite. Regret că nu te-am ascultat, că n-am fost mai aproape cât să îți ascult durerea. Ascultați-vă prietenii, familia, aproapele, ascultați și inima omului nu doar cuvintele. Am spus-o și o repet, atunci când un om face asta este și pentru că prietenii n-au fost prieteni”, este mesajul unui apropiat.

Polițistul era căsătorit și mai avea copii. Familia se pregătește acum să îl conducă pe ultimul drum, întreaga comunitate fiind îndurerată de tragedie.