Vineri a fost recepționat Lotul 2 al Drumului Strategic. Artera este cea mai mare investiție realizată în județul Botoșani și rezolvă una dintre cele mai grave probleme ale rețelei de drumuri din teritoriu.

Recepția lucrărilor s-a făcut în prezența reprezentanților Inspectoratului de Stat în Construcții, a proiectantului, constructorilor și supervizorului, dar și a primarilor comunelor prin care trece acest lot de drum modernizat.

Prin investiția făcută de Consiliul Județean s-au creat premisele dezvoltării regiunii de sud și de est a județului, a crescut siguranța circulației rutiere, iar timpii în care se parcurg distanțele dintre localitățile din sudul județului au scăzut substanțial. Lucrările au o garanție de 60 de luni și s-au ridicat la 247 de milioane de lei, echivalentul a 50 de milioane de euro.

Drumul strategic este cea mai mare investiție realizată în județul Botoșani. Acesta măsoară 106km, reprezentând peste 16% din totalul rețelei de drumuri județene din Botoșani.

Primele două loturi ale acestei axe rutiere, Lotul 1 (Mihălășeni – Dobârceni – Dângeni, respectiv Călărași – Răuseni – Șipote) și Lotul 3 (Gorbănești – Blândești – Sulița – Lunca – Todireni) au fost recepționate, pe parcursul anului trecut și acestui an. Investiția rezolvă una dintre cele mai grave probleme ale rețelei de drumuri județene, care a ajuns la un nivel bun, comparabil cu cele din județele dezvoltate.

Este primul proiect de infrastructură rutieră finanțat prin Programul Operațional Regional din regiunea Moldovei.

Valoarea actualizată este de peste aproximativ 110 milioane de euro, din care 63 de milioane de euro este finanțare europeană, iar 47 de milioane de euro sunt asigurate de către Consiliul Județean.