Trei apeluri de urgență au fost efectuate, luni seară, pe parcursul unei singure ore, de către cetățeni blocați în trafic pe drumuri județene sau naționale, din cauza zăpezii, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, pe DN 29 Botoșani – Săveni, în zona intersecției „La table”, un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanț. Nu au fost persoane rănite. „Se acționează pentru repunerea pe partea carosabilă a autoutilajului. Intervin drumarii de la SDN cu două utilaje și un echipaj al IPJ”, precizează autoritățile.

De asemenea, pe DJ 208H, în zona pădurii Cerbu, șapte autoturisme au rămas blocate din cauza zăpezii, iar pe DJ 282 B, în zona localității Prăjeni, un TIR nu se poate deplasa din cauza poleiului. În ambele situații au intervenit drumarii de la DJDP.

Pe celelalte drumuri se circulă în condiții de iarnă. Potrivit datelor furnizate de SDN și DJDP, se acționează cu 25 de utilaje pe drumurile naționale și cu 29 utilaje pe cele județene”, menționează reprezentanții IJSU.

Județul Botoșani se află sub incidența unei atenționări meteorologice de tip cod galben de ninsori, viscol și polei până marți, la ora 10:00.

(fotografie ilustrativă)