Mai mulţi fermieri din judeţul Botoşani au participat, miercuri, la un protest spontan în municipiul reședință, în semn de solidaritate cu transportatorii şi cu agricultorii care organizează acţiuni de protest la nivel naţional.

Fermierii s-au deplasat în marş pe două dintre cele mai circulate străzi din municipiul reşedinţă de judeţ cu intenţia de a atrage atenţia asupra gravelor probleme cu care se confruntă sectorul agricol, în special în ceea ce priveşte atât nivelul subvenţiilor, cât şi politica de taxe a statului român.

„În primul rând, ne-am solidarizat cu transportatorii şi cu fermierii care au plecat deja spre Bucureşti. Ne-am solidarizat şi cu fermierii din Germania şi Franţa. Există o listă de revendicări. Suntem nemulţumiţi de faptul că preţul de producţie la produsele agricole este peste preţul de vânzare. În aceste condiţii, cum putem noi rezista? Avem de plătit credite, salarii. Ne-au obligat să mărim salariul angajatului, dar nimeni nu ştie că noi, angajatorii, trăim de pe azi pe mâine”, a declarat Nicu Temiciuc, unul dintre protestatari.

Tractoarele s-au deplasat cu viteze foarte reduse pe porţiuni din străzile care asigură legăturile dintre municipiul Botoşani şi municipiile Iaşi şi Suceava, traficul rutier fiind afectat. Numeroase echipaje de poliţie şi jandarmi au însoţit coloanele de manifestanţi.