Un tânăr de 22 de ani este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în portbagajul maşinii sale au fost găsite două arme, a anunțat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Botoşani au oprit pentru control, pe drumul naţional DN 29 C, în oraşul Bucecea, un autoturism condus de tânărul din judeţul Suceava.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, au fost identificate şi ridicate un pistol Airsoft, o armă Airsoft, de tip mitralieră, cu încărcător metalic introdus în armă, alimentat, două încărcătoare alimentate cu bile.

„Urmează ca poliţiştii criminalişti să stabilească cu exactitate tipul de armă, categoria din care face parte şi dacă sunt supuse autorizării. Totodată, au fost identificate mai multe bunuri susceptibile a fi folosite la comiterea de infracţiuni, acestea fiind ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor”, a afirmat Nenişcu.