Organizația AUR din municipiul Botoșani a prezentat încă doi candidați pentru Consiliul Local, completând lista cu un fost director bancar și un traducător care a predat la o universitate din America de Sud. Cei doi membri au fost prezentați joi, într-o conferință de presă, alături de reprezentanți din conducerea partidului.

Costel Ostafie a fost managerul unei sucursale bancare din Botoșani și spune că experiența acumulată din postura de lider l-a învățat să asculte opinii divergente și să abordeze problemele din mai multe perspective.

Îmi păstrez ideologia poate utopistă de a ajuta la schimbarea mentalității din politica botoșăneană. Eu cred că se poate să avem o altă viziune asupra orașului nostru și asupra ceea ce înseamnă politică. Eu consider că toți trebuie să colaborăm, dacă vrem să reușim să aducem un plus valoare sau o schimbare frumoasă, care să ne fie utilă tuturor. (…) Eu sunt genul de om care iau deciziile în viață bine argumentate, documentate, dar în același timp și consultativ. Consider că niciunul dintre noi nu este un geniu și nu deținem adevărul absolut. Asta înseamnă că, atunci când avem ceva de făcut, e bine să ascultăm și alte păreri, și alte idei. În anii de management pe care i-am avut în sistemul bancar, la început am făcut foarte multe greșeli. Credeam că eu dețin ideile, că sunt foarte inteligent, că totul vine de la mine, dar am descoperit că e foarte important să îi asculți pe ceilalți, pentru că ei pot aduce o nouă optică”, a spus Costel Ostafie.

Profesorul Ana Maria Catargiu a lucrat la Consulatul României din Castellon de la Plana, în Spania, a predat limba engleză la Universitatea „Jose Faustino Sanchez Carrion” din Peru.

Am decis cu soțul meu să ne întoarcem în România, pentru că iubim România și Botoșaniul, care rămâne pentru noi un loc special. Îmi place ideea de echipă, ideea de patrie și cred că fiecare putem participa cu partea noastră mică. Cred în schimbare și în ideea de libertate-familie-credință-națiune care stau la baza acestui partid. Intențiile noastre sunt bune”, a spus Ana Maria Catargiu.