Alianța Dreapta Unită (ADU) a lansat oficial candidații susținuți la alegerile locale din iunie 2024, pentru Primăria municipiului Botoșani și Consiliul Județean mizând pe Raluca Curelariu și Cristina Lăcătușu.

Ambele candidate fac parte din Uniunea Salvați România, numărându-se printre fondatorii filialei din Botoșani. Acestea au fost nominalizate de comun acord cu celelalte formațiunile aliate, respectiv Partidul Mișcarea Populară și Forța Dreptei.

„Îmi doresc foarte mult să trăim într-o zonă dezvoltată economic. Să nu mai aud că nu există apă, că animalele nu au cu ce să fie adăpate. Oamenii să trăiască la sat exact cum trăiesc oamenii de la oraș. Îmi doresc foarte mult să eliminăm deșeurile, noi avem o problemă cu selectarea deșeurilor”, a punctat Cristina Lăcătușu, director economic al societății Modern Calor.

Eu ca și consilier am făcut treaba mai bine decât unii de prin Primărie care trebuiau să verifice niște acte. (…) Indiferent cine candidează va promite că va face drumuri, că va asfalta, că va face școala, că va face spitalul. Da, o să facem și astea. Dar ce îmi asum eu pentru municipiul Botoșani este să fac un oraș în care să trăim, nu să supraviețuim. Un oraș în care să nu mergi cu capul jos când te duci în Primărie, un oraș în care știi dinainte unde va învăța copilul tău când școala intră în renovare. Îmi asum să aduc Botoșaniul la linia orașelor unde trăiești cu drag, nu pentru că aici te-ai născut”, a fost mesajul Ralucăi Curelariu, consilier local al municipiului Botoșani.