Activistul civic Bogdan Cărăușu, președintele Asociației „Scut Botoșănean”, s-a lansat oficial în competiția electorală pentru accederea în Consiliul Local (CL) al municipiului Botoșani, în mod independent. Candidatura acestuia este susținută de partidul „Liga pentru Deșteptarea României”.

De aproape 10 ani activez civic, ani frumoși, plini cu acțiuni minunate în care am avut ocazia să mă implic direct în educarea și formarea tinerilor botoșăneni. Inevitabil, din păcate, pentru societatea noastră în desfășurarea acestor activități civice m-am lovit de nenumărate ori de ingerințele nejustificate ale factorului politic. Astfel m-am convins pe deplin că principala cauză a felului dezastruos în care mergea și merge societatea românească este dată de tendința de răstălmăcire a sensurilor și răsturnare a valorilor. Ori această răstălmăcire a sensului politicii a făcut ca de la asumarea actului politic să fie îndepărtați tocmai cei mai îndreptățiți să fie acolo, și anume românii care își iubesc sincer țara.

Am înțeles astfel că în cei aproape 10 ani de activitate civică eu făceam de fapt politică. La nivel micro, ce e drept, dar politică. Pentru că proiectele noastre educaționale erau expresii ale unei politici educaționale și culturale. Activitățile noastre filantropice erau componente concrete ale unor politici sociale. Proiectele noastre de împădurire și de curățenie erau expresii ale unor politici responsabile de mediu. Practic, prin tot ceea ce făceam, interveneam în măsura posibilităților în domenii în care statul român, prin autoritățile locale, eșuase lamentabil”, a declarat Bogdan Cărăușu în conferința de lansare a candidaturii.

Activistul civic este susținut de mai mulți oameni de cultură și scriitori, printre care și istoricul Gheorghe Median.

Bogdan Cărăușu a candidat pentru funcția de consilier local și în 2020, tot în mod independent.