Cei mai buni elevi contabili vor fi premiați, joi, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în Sala „Nicolae Iorga” din cadrul Palatului Administrativ. Manifestarea va debuta în jurul orelor 15:00-15:30, imediat după finalizarea ședinței de plen a Consiliului Județean.

Etapa județeană a „Concursului de cultură și educație financiar-contabilă”, organizat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – filiala din Botoșani, Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar Județean a avut loc pe 19 aprilie și a reunit elevi din clasa a XI-a de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” din Botoșani și Liceul „Regina Maria” din Dorohoi.

„Avem nevoie de specialiști, de oameni care să îmbrățișeze cu drag profesia de contabil, care nu poate lipsi din niciuna din ramurile economiei naționale sau din sectorul public. Elevii care deslușesc în aceste momente tainele contabilității trebuie încurajați și susținuți, pentru că nicio întreprindere, instituție publică, organizație mică sau mare, nu poate fi concepută fără un contabil”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, care i-a felicitat pe membrii CECCAR Botoșani pentru deschiderea și implicarea pe care o au în pregătirea noilor specialiști în domeniu.

Cei mai buni elevi vor primi următoarele premii: 700 de lei (Premiul I), 500 de lei (Premiul II), 300 de lei (Premiul III) și 200 de lei (Mențiunea)”, a declarat Eugenia Dăscălescu, președintele Filialei CECCAR Botoșani.

Etapa națională a „Concursului de cultură și educație financiar-contabilă” va fi organizată la București, în luna iunie.