Transformatorul electric din orașul Flămânzi a fost cuprins de flăcări, vineri după-amiază, pe fondul suprasolicitării, clădirea în care funcționa riscând să explodeze, a informat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, localnicii au observat că ieșea fum din clădire și au sunat la 112 după ajutor. La caz s-au deplasat pompierii din Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai operatorului de energie electrică.

Aceștia au constatat faptul că ardea violent transformatorul și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la celelalte încăperi ale clădirii, dar și la alte construcții din apropiere, inclusiv la Casa de Cultură din orașul Flămânzi. După stingerea incendiului, pompierii au răcit transformatorul, eliminând astfel pericolul de explozie care putea să apară că urmare a supraîncălzirii celor aproximativ 1000 de litri de ulei”, a precizat IJSU.

Intervenția a durat mai bine de două ore. Specialiștii furnizorului de energie electrică urmează să remedieze defecțiunile.