Balconul unui apartament situat pe strada Vârnav, din municipiul Botoșani, a fost cuprins de flăcări, marți dimineață, iar proprietara a necesitat îngrijiri medicale, transmite Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, incendiul a fost provocat de o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile. Deși era acasă, proprietara nu și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu cinci autospeciale de intervenție: trei de stingere, una de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Proprietara a fost găsită în casă, suferise un atac de panică, a primit îngrijiri medicale la fața locului, dar a refuzat transportul la spital. Incendiul a fost stins în scurt timp, iar apartamentul, situat la etajul II, a fost aerisit. Nu a fost necesară evacuarea persoanelor care locuiesc pe scara respectivă”, au relatat oficialii IJSU.