Un autoturism Ford Kuga, care era căutat de autorităţile italiene în vederea confiscării, a fost descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Rădăuţi-Prut, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) din Iaşi.

Potrivit acestora, maşina, cu numere de Franţa, era condusă de un tânăr de 30 de ani, cetăţean român, care s-a prezentat în PTF Rădăuţi Prut pentru a ieşi din ţară.

„La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Italia. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autovehiculul din Franţa şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu”, au precizat oficialii ITPF.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 37.500 de lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.