Aproximativ 600 de elevi din județul Botoșani au participat, vineri, la o conferință de educație financiară susținută în cadrul proiectului „Educăm pentru viitor”, derulată de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ).

Potrivit unui comunicat al IȘJ, prelegerea a inclus o competiție de activitate practică prin platforma Kahoot, la finalul căreia cinci elevi au fost recompensați cu premii consistente oferite de reprezentanții Băncii Comerciale Române.

Printre vorbitori s-au numărat specialiști bancari și oficiali guvernamentali: Eduard Mititelu, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, și Liviu Țului, directorul sucursalei BCR din Botoșani.

IȘJ subliniază că educația financiară joacă un rol crucial în viața tinerilor din mai multe perspective.

„Îi învață pe tineri cum să-și gestioneze banii în mod responsabil, să economisească și să investească în viitorul lor financiar; aceste cunoștințe îi ajută să devină mai independenți din punct de vedere financiar și să evite dependența excesivă de părinți sau de împrumuturi. Tinerii învață să înțeleagă riscurile și beneficiile diferitelor instrumente financiare, cum ar fi economisirea, investițiile în acțiuni sau obligațiuni”, au transmis reprezentanții IȘJ Botoșani.