Muzeul Județean din Botoșani a anunțat, miercuri, că va anula organizarea acțiunilor din cadrul „Nopții Muzeelor”, ca urmare a unor protestelor organizate de lucrătorilor din instituțiile de cultură, se arată într-un comunicat de presă transmis de Muzeul Județean.

Potrivit sursei citate, angajații muzeului botoșănean se solidarizează cu colegii din ţară „care îşi doresc condiţii de muncă umane şi remuneraţie decentă”.

„În contextul protestelor de anvergură naţională la care participă în această perioadă angajaţii din numeroase instituţii muzeale din România, Muzeul Judeţean Botoşani se solidarizează cu revendicările legitime şi fireşti ale miilor de profesionişti care îşi doresc condiţii de muncă umane şi remuneraţie decentă. Prin urmare, în aşteptarea unor măsuri concrete din partea decidentului politic, a unor acţiuni palpabile care să indice interesul real pentru un domeniu subminat de prea mulţi ani de o precaritate deplorabilă, instituţia noastră anunţă anularea activităţilor programate sub egida Nopţii Muzeelor 2024”, se precizează în comunicat.

Reprezentanții instituției muzeale anunță că vor participa pe 18 mai 2024 la un protest desfășurat în Piața Victoriei din București.