FC Botoşani a obținut o victorie impresionantă, 1-0 (0-0) cu CS Mioveni, vineri, acasă, în prima manşă a barajului pentru menţinere/promovare în Superligă.

Golul partidei a fost marcat de mijlocaşul angolez Aldair Caputa Ferreira (90+3), cu un şut de la circa 25 de metri. CS Mioveni au început mai bine partida şi au avut două situaţii notabile prin Alexandru Stan (6, 8).

Prima ocazie importantă a gazdelor a venit abia în min. 45, când Andrei Miron a reluat cu capul peste poartă. CS Mioveni a lansat mingea în bară (45+3), prin Stan, după o lovitură liberă, apoi a reuşit să înscrie, prin Ştefan Blănaru, dar golul a fost anular de VAR pentru ofsaid.

FC Botoşani a condus repriza secundă, însă ocaziile create au fost puţine, cea mai mare a lui Enzo Lopez (54). Argeşenii au fost aproape de deschiderea scorului pe contraatac, prin Alin Şerban (81) şi Ştefan Blănaru (82), potrivit Agerpres.

FC Botoşani a avut o ocazie în final prin Alexandru Ţigănaşu (88), dar şutul acestuia a ocolit de puţin poarta.

FC Botoşani se clasează pe locul 8 în play-out-ul Superligii, în timp ce CS Mioveni a încheiat pe locul 5 în play-off-ul Ligii a II-a.

Manşa secundă se va juca în data de 24 mai, la Mioveni.

AFC Botoşani – CS Mioveni 1-0 (0-0), Stadion Municipal – Botoşani

A marcat: Aldair Caputa Ferreira (90+3).

Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca);

arbitri asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca);

al patrulea oficial: Iulian Dima (Bucureşti)

Arbitru video: Sebastian Colţescu (Bucureşti);

arbitru asistent video: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti)

Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi) – CCA, Vlad Căluşer (Bucureşti) – FRF