Pompierii botoșăneni au avut parte de o misiune deosebită, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au reușit să scoată un motan blocat în fântâna unei familii din localitatea Hudum.

De aproape o lună, pisoiul a dispărut din curtea familiei care îl îngrijea. Stăpânii l-au căutat zile la rând, fără a-i da de urmă. S-au gândit chiar că a fost lovit de o mașină pentru că niciodată nu plecase de acasă. Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor… Și cum fântână avea peste zece metri adâncime, știau că singurii care îl puteau ajuta erau pompierii”, au relatat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit acestora, misiunea a fost o adevărată provocare pentru pompieri, pentru că motanul se refugiase de apă într-o gaură din tub.

De dincolo de pereții puțului, parcă din adâncul pământului, cu ultimele puteri, Felix cerea să fie salvat. Alex și-a dat seama imediat că, în încercarea de a ieși din fântână, pisoiul s-a refugiat într-una dintre numeroasele găuri făcute în tuburi. După mai multe încercări, a găsit locul unde era ținut captiv. Pentru a-l elibera a fost nevoie și de Marian, un alt pompier din echipaj. Au coborât pe rând, în fântână și, cu ajutorul unui rotopercutor, au săpat până când au reușit să ajungă la motan. O oră a durat întreaga intervenție”, au povestit oficialii IJSU.