Într-o lume din ce în ce mai agitată și zgomotoasă, un grup de elevi din clasa a IX-a de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani au decis să exploreze înțelepciunea adâncă a culturilor străvechi prezente în Moldova.

Cu ocazia Zilei Mondiale pentru diversitate culturală, dialog și dezvoltare, aceștia s-au adunat, marți, la Filiala nr. 2 din strada Grivița a Bibliotecii Județene, pentru a asculta „Șoaptele unui copac”.

Această activitate, susținută de profesorii Carmen Hrițuc, Emilia Țipirigan și Adriana Docea, a avut ca scop încurajarea elevilor să descopere și să aprecieze valorile diversității și incluziunii. Inițiatorii proiectului sunt directorii Liceului Pedagogic, profesorii Mirela-Ofelia Sănduleanu și Roxana Vatavu.

„Empatia, înțelepciunea, solidaritatea, compasiunea, bucuria, iubirea, curajul, speranța sunt câteva din ingredientele magice care hrănesc fiecare frunză, fiecare floare a acestui copac adăugând frumusețe și bogăție întregului său”, au subliniat reprezentanții unității de învățământ.