Aproximativ 100 de polițiști din trupele de acțiuni speciale au participat, în această săptămână, la un exercițiu tactic desfășurat la Botoșani.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), la exercițiu au luat parte structurile de intervenție și acțiuni speciale ale unităților de poliție de pe flancul nord-estic al României și din Republica Moldova.

Stagiul de pregătire „Blue Guardians” a fost organizat la inițiativa IPJ Botoșani în colaborare cu IPJ Suceava, cu participarea polițiștilor din trupele speciale din Botoșani, Suceava, Maramureș, Iași, Vaslui, Galați, Tulcea, Bacău, București și din Republica Moldova.

Scopul exercițiului este de a realiza schimbul de experiență și bune practici între structurile de intervenție și acțiuni speciale române și cele din Republica Moldova, în vederea cunoașterii și înțelegerii diferitelor tipuri de amenințare, elaborării strategiilor de combatere și neutralizare a acestora, precum și reziliența structurilor implicate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Delia Nenișcu.

Activitățile s-au desfășurat în Tabăra Air Soft „Codrii de Aramă” din Botoșani și Poligonul militar din Copălău și au constat în pregătire tactică și tragere cu toate categoriile de armament.