Dragoș Bucur a apăsat Golden Buzz-ul după momentul său din audiții și i-a asigurat lui Iustin Cazacu un loc în semifinalele Românii au talent. Puștiul minune care joacă șah fără a se uita la tablă a uimit din nou audiența pe scena talentelor.

Iustin este campion mondial și european la șah. A început să joace șah alături de sora sa, Sofia, și de bunicul lor. Bunicul i-a învățat pe copii să joace șah la un nivel de bază. După moartea bunicului, tatăl copiilor i-a dus la clubul local.

Copiii au studiat șahul intens și acum sunt printre cei mai buni din România și chiar din lume. Sofia a ocupat podiumul în 2023 la Campionatul Național, fiind singura fată de pe podium, potrivit ȘtirileProTV.ro.

Iustin este cel mai bun din lume la categoria lui de vârstă și în acest an a obținut o remiză cu celebrul Garry Kasparov, într-un eveniment simultan.

Există o rivalitate sănătoasă între cei doi frați, Sofia și Iustin, care joacă adesea împreună. Iustin câștigă de cele mai multe ori, dar atunci când pierde, începe să râdă și o aleargă pe Sofia prin casă, în joacă.

După momentul din audiții alături de sora sa, Iustin l-a avut „adversar” și pe Andi Moisescu pe scena talentelor, iar puștiul i-a dat șah mat în doar 40 de secunde.

Cred că ce ați făcut pe scenă și ce poate să facă mintea ta este un fenomen. Cred că emisiunea aceasta este de fapt o emisiune gândită pentru oameni fenomen, așa cum sunteți voi doi. Și pentru că îmi doresc foarte mult ca cei care se uită la televizor să… vorbesc foarte mult, nu?”, a zis Dragoș Bucur în audiții după care a apăsat apoi Golden Buzz-ul.

Iustin Cazacu poate fi susținut prin vot online pe https://voteaza.protv.ro sau prin SMS la 1444 cu textul „16”, valabil în rețelele de telefonie mobilă Telekom, Orange, Vodafone și DigiMobil. Tariful fiecărui vot prin SMS este de 0.48 €, TVA inclus.