Procurorii cer închisoare pe viață pentru individul din Botoșani care și-a violat și ucis nepoata de 8 ani. Și-a recunoscut faptele îngrozitoare, iar avocata sa a transmis că nu va contesta măsura arestului preventiv.

El le-a spus anchetatorilor că a omorât-o pe fetiță ca să nu spună ce i-a făcut.

Individul a agresat și violat iniţial victima. În măsura în care s-a putut discuta cu el la audieri a recunoscut faptele. Dacă există suspiciuni și procurorul de caz va considera necesar se va dispune și o expertiză medico-legală psihiatrică”, a declarat Valeriu Chihaia, prim procuror parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

În noaptea în care a fost găsit trupul fetiței, bărbatul de 32 de ani s-a ascuns în pădure. În tot acest timp a fost pusă la cale o amplă operațiune de căutare a individului. Pe lângă câini de urmă a fost folosit și un elicopter.

Individul fi avut remușcări și a decis să se întoarcă în localitate. A spus că atunci când a fost capturat chiar mergea să se predea. El fost prins într-o zonă cu vegetație înaltă, în apropierea localității.

Toată vegetația din jurul nostru este foarte dificilă. Sunt condiții foarte greu de gestionat, dar pentru asta ne antrenăm”, a spus Costin Tudor, comisar-șef, potrivit ȘtirileProTV.ro.

Bărbatul a fost dus apoi direct la audieri. El a dat vina pe băutură ca să își justifice fapta oribilă.

Între timp, tatăl copilei, care lucrează în străinătate, a ajuns acasă pentru înmormântare. Susține că a încercat de mai multe ori să își ia fetițele din familia fostei soții.

Nu cred că avea destulă grijă de ele. Nu eram mulțumit”, a spus Valentin Ghica Roşu, tatăl fetiţei.

Ținea foarte mult la fete, când vorbea despre ele, vorbea cu lacrimi în ochi. E ceva nemaipomenit de dureros”, a povestit un prieten de familie pentru sursa citată.

Bărbatul arestat este acuzat de omor calificat, viol și lipsire de libertate. El riscă închisoare pe viață pentru faptele sale.