Peste 120.000 de alegători din județul Botoșani și-au exprimat opțiunile electorale pentru alegerile europarlamentare și locale.

Datele centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) arată că, până la ora 16:00, s-au prezentat la urne peste 32% dintre alegători.

Cea mai mare prezență la vot se înregistrează în comuna Dimăcheni, unde procentul alegătorilor a depășit 56%. Cea mai slabă prezență se raportează la Hănești, Vârfu Câmpului și Ripiceni, unde puțin peste 15% din populație a ieșit la vot.

În județul Botoșani au fost constituite 432 de secții de votare în cele 78 de unități administrativ-teritoriale, majoritatea fiind amenajate în școli și cămine culturale.

274 de candidați sunt înscriși în competiția electorală pentru funcția de primar în administrațiile locale, dintre care 27 sunt femei.

Pentru președinția Consiliului Județean sunt înregistrate șapte candidaturi, iar la Primăria municipiului Botoșani sunt, de asemenea, șapte candidați.

O situație deosebită se înregistrează în comuna Hănești, unde primarul în exercițiu este singurul candidat la această funcție.