Starea celor doi pacienţi răniţi în explozia care a avut loc vineri la Botoşani şi care au fost aduşi la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti rămâne gravă având în vedere că sunt afectate căile respiratorii, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii.

Cei doi pacienţi internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) sunt în continuare intubaţi, iar starea lor rămâne gravă, având în vedere că sunt afectate căile respiratorii”, precizează sursa citată.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, doi dintre cei trei pacienţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi care erau internaţi la unitatea de arşi au fost detubaţi. Cel de al treilea pacient internat la ATI este stabil, cu evoluţie favorabilă.

Alţi doi pacienţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani au stare generală bună, iar evoluţia este favorabilă.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri dimineaţa la un magazin de materiale de construcţii din municipiul Botoşani. Cincisprezece persoane au fost rănite.