Președintele filialei PNL din municipiul Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că organizația va analiza posibilitățile configurării „unei opoziții constructive în Consiliul Local”, după înfrângerea suferită în cursa către Primărie.

Acesta s-a arătat surprins de rezultatul alegerilor desfășurate duminică.

Rezultatele alegerilor de ieri, chiar dacă sunt parțiale, reprezintă o surpriză pentru noi, mai ales datorită faptului că am fost printre puținii care au venit cu proiecte de dezvoltare locală fundamentate pe nevoile comunității. Însă, după cum se poate constata, o bună parte dintre concetățenii noștri au hotărât în mod diferit față de propunerile concrete și credibile pe care le-am avansat pentru viitorul municipiului. Acestora, le respectăm decizia, dar regretăm faptul că nu ne-au dat posibilitatea de a implementa în noul ciclu administrativ proiectele majore enumerate în campanie, atât de necesare Botoșaniului”, a transmis Cătălin Flutur într-un comunicat.

Fostul primar a adăugat că PNL va evalua „calea politică” pentru constituirea unei opoziții în deliberativul local.

„În zilele următoare vom face o analiză temeinică a rezultatelor la nivelul organizației municipale și, totodată, vom evalua calea politică pe care vom merge pentru configurarea unei opoziții constructive în Consiliul Local, de care Botoșaniul are nevoie în următorii 4 ani”, a precizat Flutur.

Liderul PNL a ținut să felicite toți contracandidații angrenați în competiția pentru Primărie.

Îi felicităm pe toți contracandidații noștri pentru rezultatele obținute, mai ales pe cei care au avut curajul unui dialog deschis cu alegătorii și care au venit cu o abordare pragmatică pentru oraș. În numele colegilor mei și al meu personal, mulțumesc tuturor celor care ne-au acordat încrederea și votul”, a încheiat Cătălin Flutur.