Candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la președinția Consiliului Județean, senatorul Lucian Trufin, a afirmat că „rezultatul electoral nu îl declară câștigător”, ci „modul în care a luptat pentru această poziție”.

Chiar dacă procesul electoral nu este pe deplin finalizat, țin să le MULȚUMESC tuturor BOTOȘĂNENILOR care au crezut în mine și m-au susținut în competiția pentru președinția Consiliului Județean. Am fost foarte aproape de obiectiv, la o diferență infimă față de contracandidatul care a revendicat deja victoria. Dar nu mă declar învins, ci câștigător”, a transmis Lucian Trufin.

El a subliniat că s-a bucurat de sprijinul întregii echipe PSD și a avut o campanie constructivă.

Am câștigat experiența unei campanii constructive, curate, în care am investit mai mult suflet și mai puțini bani. Am câștigat legături trainice cu oameni corecți și de calitate, care încă mai există în politica botoșăneană și am primit lecții importante. Voi face o analiză pertinentă și dacă sunt lucruri de spus cu siguranță le veți auzi de la mine. M-am bucurat de sprijin din partea echipei PSD Botoșani, care m-a întărit, m-a îndrumat și a împărtășit emoția mea. O menționez în mod deosebit pe doamna Doina Federovici, care a văzut în mine un egal administrativ”, a arătat senatorul social-democrat.

Parlamentarul a menționat că „a stat departe de cuvinte grele, de acuzații și mai ales de tron”.

Am așezat lângă mine oameni valoroși, care au adus o contribuție pozitivă în societate, am promovat locuri și inițiative cu care județul Botoșani se poate mândri, am vorbit despre o viziune comună de dezvoltare. Nu m-am urcat pe piedestal, ci am căutat lucruri pozitive în jurul meu și le-am adus în atenții lumii, pentru că nu am vrut ca imaginea de ansamblu să fie despre mine, ci despre tot ce înseamnă comunitatea noastră. Și am făcut asta tocmai pentru ca cei din sudul și vestul țării să aibă motive să admire județul Botoșani și MOLDOVA pe care eu nu le-aș da pe niciun paradis închipuit”, a precizat Lucian Trufin.

Candidatul susținut de PSD pentru președinția Consiliului Județean a felicitat colegii care au câștigat competițiile electorale în care s-au înscris, dar și oponenții politici. El a subliniat că va rămâne atent la activitatea liderului PNL Valeriu Iftime, care va conduce administrația județeană.

Rezultatul electoral nu mă declară câștigător, cu toate că este un scor peste cel de partid. Dar mă declară câștigător modul în care am luptat pentru această poziție. Sper din suflet ca botoșănenii să nu fie dezamăgiți de alegerea făcută, sper ca toate proiectele promise să devină realitate, poate chiar și o parte din Programul „10 pentru Botoșani”. Felicit toți colegii candidați care au câștigat încrederea oamenilor, felicit toți contracandidații care au participat onest la competiție. Îl felicit pe noul președinte ales al Consiliului Județean, asupra căruia vom îndrepta atenția pe tot parcursul mandatului, îi urez succes și îi atrag atenția că trebuie să livreze ceea ce a promis în campanie. Botoșănenii vor rezultate mai bune decât ceea ce am realizat noi. Sper să nu avem 4 ani de lamentări și stagnare!”, a afirmat Lucian Trufin.

Senatorul a mai precizat că rămâne un „om politic cu mâinile curate”.

Rămân același Lucian Trufin, același om care își iubește județul și onorează cu devotament angajamentele asumate. Rămân același om politic cu mâinile curate. Vă mulțumesc, tuturor!”, a încheiat social-democratul.

Valeriu Iftime a câștigat președinția Consiliului Județean cu 41,87% dintre voturi, iar candidatul social-democrat a avut un scor de 41,72%.