Mai multe gospodării din judeţul Botoşani au fost afectate de inundaţii, ca urmare a ploilor torenţiale căzute în timpul după-amiezii de marţi, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit acestora, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei din cinci gospodării. În municipiul Dorohoi au fost inundate trei curţi de pe străzile Spiru Haret, Fraternităţii şi Ştefan cel Mare. În localitatea Cuza Vodă, comuna Viişoara, apa a intrat într-o casă, iar în localitatea Bajura-Darabani, a fost inundat subsolul unei case.

„Au acţionat echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, Punctul de Lucru Darabani şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Viişoara şi Darabani”, au precizat oficialii IJSU.

În localitatea Dumbrăviţa, acoperişul unei case care nu este locuită a fost luat de vânt. O parte dintre elementele de construcţie au ajuns pe partea carosabilă a DN 29 A, acestea fiind îndepărtate de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Ibăneşti.

În municipiul Botoşani, pompierii au intervenit pentru înlăturarea unor bucăţi de tencuială de pe faţada unui bloc, la nivelul etajului şase. Oamenii au solicitat ajutorul deoarece erau îngrijoraţi că se puteau desprinde oricând şi să cadă peste trecători sau autoturismele parcate în zonă.

Judeţul Botoşani se afla sub incidenţa unei atenţionări meteorologice tip cod galben de instabilitate atmosferică până la ora 23:00.