Tragedie în comuna Prăjeni din judeţul Botoşani. Un băieţel de 7 ani a murit, după ce ar fi inhalat o substanţă toxică. Copilaşul se afla la stâna tatălui său, care tocmai deparazitase turma de oi.

La sfârşitul săptămânii trecute, micuţul a mers la stâna tatălui său. Îi plăcea foarte mult să petreacă timp acolo, în natură şi în preajma animalelor. Se pare că tatăl spălase oile cu o substanţă pentru deparazitare. Seara ar fi plouat, iar substanţa toxică s-ar fi scurs şi ar fi ajuns în zona unde dormeau. Băieţelul a început să se simtă rău după ce ar fi inhalat substanţa respectivă.

A fost solicitat sprijin medical, echipajele ajunse la faţa locului au acordat primul ajutor copilului, însă, în ciuda eforturilor, micuţul nu a mai putut fi salvat.

„Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă a fost chemat de un echipaj B pentru un copil de 7 ani, aflat în stop cardio-respirator, asistolă. S-au efectuat manevre de resuscitare, intubație oro-traheală, masaj cardiac extern, linie venoasă, adrenalină 1mg la 3-5 minute. După aproximativ 50 de minute s-a declarat decesul, suspiciunea fiind intoxicație cu insecticid”, a declarat medicul primar Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD, potrivit ObservatorNews.ro.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor botoşăneni, care au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru a afla cu exactitate ce a dus la această tragedie.