Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din orașul Bucecea găzduiește, în perioada 8 – 10 iulie, „Tabăra din tinda Bisericii”, care aduce împreună zeci de copii din comunitate. Desfășurată pe parcursul a trei zile, tabăra oferă participanților o varietate de activități educative, recreative și spirituale.

Evenimentul a debutat luni cu o ceremonie de deschidere, urmată de rugăciuni de binecuvântare, exerciții de înviorare și sesiuni de cunoaștere a grupelor. Copiii au participat la trei ateliere diferite, s-au bucurat de „jocuri olimpice” și au avut ocazia să contribuie la crearea unei pânze comune a taberei. Prima zi se încheie cu rugăciunea de seară.

Cea de a doua zi va începe tot cu rugăciunea de dimineață și exerciții de înviorare, dar va continua cu alte trei ateliere tematice. După prânz, copiii vor participa la activități creative și competiții sportive, iar seara se vor aduna în jurul unui foc de tabără.

În ultima zi, copiii vor participa la Sfânta Liturghie, urmată de un dialog cu preotul și diverse activități de echipă, precum „Vânătoarea de comori”. Tabăra se va încheia cu o discuție între copii și voluntarii grupelor, unde participanții își vor împărtăși impresiile și experiențele trăite pe parcursul celor trei zile.

Tabăra este organizată cu sprijinul Primăriei orașului Bucecea, dar și prin generozitatea restaurantului „Alexander”.