Elevii de clasa a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 12 din Botoșani, coordonați de profesoarele Veronica Ilaş și Manuela Drobotă, au realizat un sondaj despre modul în care cunoașterea unei limbi străine impactează viața comunității locale, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor.

„Aceștia au conchis, analizând rezultatele, că învățarea unei limbi străine facilitează dezvoltarea personala și profesionala, cunoașterea și studiul, având acces la documente diversificate, din surse variate. Elevii au realizat postere, folosind platforme precum Canva si Poster My Wall, cu tema Pacea prin diversitate lingvistica și au realizat, cu ajutorul platformei Story Jumper, ebooks cu tema Călătorie lingvistică, mărturisind experiențe proprii, în care cunoașterea unei limbi străine s-a dovedit a fi șansa de a explora noi teritorii fizice și noi dimensiuni culturale”, a explicat profesorul Manuela Drobotă.

Potrivit acesteia, majoritatea respondenților cunosc cel puțin o limba străină pe care o folosesc în diverse contexte ale vieții, știu sa salute în mai multe limbi, intra în contact frecvent cu alte culturi și consideră esențială învățarea unei limbi străine la școală.