Românii din întreaga lume sărbătoresc vineri Ziua Națională a României prin sute de evenimente care vor avea loc în toată țara.

Municipiul Botoșani se pregătește cu entuziasm pentru a marca Ziua Națională a României printr-un ceremonial deosebit, organizat de Instituția Prefectului, Garnizoana Militară și Primărie.

Evenimentul începe la ora 9:30 în Piața 1 Decembrie 1918 din Centrul Istoric. Se intonează imnul, un moment emoționant ce unește participanții într-un moment de patriotism, urmând oficierea serviciului religios, care marchează importanța spirituală în cadrul celebrării naționale. După alocuțiuni referitoare la semnificațiile zilei de 1 decembrie, are loc depunerea de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor, un gest solemn de recunoaștere a sacrificiului celor care și-au dat viața pentru apărarea țării.

Ceremonialul se mută la ora 10:30 pe Strada Cuza Vodă, în fața Palatului Administrativ, unde are loc defilarea detașamentului de onoare și a detașamentului cu tehnică de intervenție. În premieră la Botoșani, la defilare vor participa și trei avioane ale Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului de Interne.

Primăria împarte, la finalul paradelor, o mie de porții de fasole și cârnați și peste 150 de litri de vin. Participanții sunt așteptați de angajații Direcției de Asistență Socială în Centrul Istoric.